Την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη αποφάσισε πριν από λίγο το δικαστήριο. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους μετά από επτά αιτήσεις που υπέβαλε στο δικαστήριο και 3,5 χρόνια κράτησης για την εμπλοκή της στις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η ποινή που της είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 12 ετών με την σύζυγο του πρώην υπουργού να δηλώνει αθώα και να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.
Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της υπό όρους αλλά και την καταβολή εγγυοδοσίας αρχικά 70.000 ευρώ τα οποία όμως όπως δήλωσαν οι συνήγοροι της δεν υπάρχουν.
«Δεν υπάρχει φράγκο τσακιστό, πού να τις βρει τις 70.000. Αυτή τη στιγμή η κατηγορούμενη πένεται, περνά στη φυλακή με 10-20 ευρώ που της δίνουν οι συγγενείς της».
Όταν άκουσε το ύψος της εγγύησης η κ. Σταμάτη κατέρρευσε και φωνάζοντας «όχι, όχι» αποχώρησε από την αίθουσα. Οι συνήγοροι της επανήλθαν ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας με τους δικαστές να αποφασίζουν την καταβολή εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. Επιπλέον της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου και εμφάνισή της τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της γειτονίας της.