Το κατσικίσιο γάλα, αλλά και τα προϊόντα του δεν έχουν χάσει το κοινό τους, αφού ενισχύεται σταθερά καθώς γίνονται ολοένα και πιο γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες τους για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Φανατικοί λάτρεις του κατσικίσιου γάλακτος, δεν βάζουν στο στόμα τους ούτε σταγόνα αγελαδινού. Η χαμηλότερη περιεκτικότητα λακτόζης από την αντίστοιχη ποσότητα στο αγελαδινό, το κάνει πιο ελαφρύ και εύκολα εύπεπτο, με αποτέλεσμα να είναι για πολλούς αναντικατάστατο.
Συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, περιέχει αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό ινοσιτόλης, μια ουσία σχετική με τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων. Για τον λόγο αυτό είναι και πιο εύπεπτο.
Την ίδια στιγμή προσφέρει διατροφικό καταφύγιο σε όσους πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα, σε αντίθεση με άλλα είδη γάλακτος. Έρευνες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνιας έδειξαν ότι η γαλακτοαλβουμίνη, πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στο αγελαδινό γάλα και ενοχοποιείται για αλλεργίες, στο κατσικίσιο εμφανίζεται με διαφορετική δομή, η οποία και δεν προκαλεί παρενέργειες.
Διαβάστε τα οφέλη στο zisefysika.eu