Με μείωση προστίμων και αύξηση του αριθμού των δόσεων επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να καταστήσει ελκυστικότερη την υπαγωγή στη ρύθμιση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.
Έτσι λοιπόν, με νέα τροπολογία που θα προβλέπει μειώσεις στα πρόστιμα και περισσότερες δόσεις, το υπουργείο φιλοδοξεί να πείσει τους οικονομικά αδύναμους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να προχωρήσουν σε ρύθμιση έως και τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί.
Από την άλλη, αντιμέτωποι με αυξημένα πρόστιμα θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες που δεν προέβησαν σε τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους, ενώ αποδεδειγμένα μπορούσαν να το πράξουν.
Σε ό,τι αφορά τη δήλωση των αυθαιρέτων, πρόκειται να δοθεί άλλη μια παράταση στην προθεσμία, μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και αναμένεται να είναι έτοιμο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ρύθμιση των αυθαιρέτων.