Τουλάχιστον 23 άτομα σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις στη Λαττάκεια της Συρίας, στις πλέον αιματηρές επιθέσεις που σημειώνονται στο παραθαλάσσιο προπύργιο του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η συριακή κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για επίθεση με οβίδες από το Μέτωπο αλ-Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και την ισλαμιστική ομάδα Αχράρ αλ-Σαμ.
Η μία έκρηξη φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους, ενώ η δεύτερη προκλήθηκε είτε από βομβαρδισμό είτε από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού.
Πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και επομένως ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
Εν τω μεταξύ, στη Δαμασκό άλλο ένα προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από οβίδες που έριξαν αντάρτες εναντίον πολλών συνοικιών.