Για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνιζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο, αλλά το βλέπει διαφορετικά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC δήλωσε ότι, «εμείς, όπως και το ΔΝΤ, θέλουμε η Ελλάδα να προχωρήσει σε βιωσιμότητα χρέους. Αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της τεράστιας στήριξης της Ευρώπης στην Ελλάδα», ωστόσο, σημείωσε, πως η Ευρώπη βλέπει το ζήτημα σε έναν πιο μακρινό ορίζοντα σε σύγκριση με το ΔΝΤ, γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο με τον ESM.
«Τα δάνειά μας είναι πιο μακροπρόθεσμα, οι όροι καλύτεροι, τα επιτόκια πιο χαμηλά. Ηδη έχουμε δώσει μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα. Εχουμε διαφορετικό πλαίσιο, για καλούς λόγους», υπογράμμισε.
Τέλος, αναφορικά με πολυσυζητημένο θέμα του χρέους, παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα, αν όμως η χώρα εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.