Στο επίκεντρο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να βρεθεί, για άλλη μία φορά, η Ελλάδα την Δευτέρα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο καθώς την ίδια μέρα ξεκινάει στην Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του Eurogroup, «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης όπως προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015».
Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και τα επόμενα βήματα όσον αφορά την εφαρμογή του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.
Βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου αποτελούν τα προαπαιτούμενα που θα αποφασιστεί να υλοποιηθούν πρώτα, με ορίζοντα για την αξιολόγηση το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους θεσμούς, ή το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.