Read the news in 14 different languages


Home » ΥΓΕΙΑ » Φρούτα και λαχανικά και ας είναι από κονσέρβα
φρούτα και λαχανικά κονσέρβα

Φρούτα και λαχανικά και ας είναι από κονσέρβα

Η τακτική κατανάλωση κονσερβοποιημένων φρούτων και λαχανικών αποδεικνύεται πιο υγιεινή διατροφή από τη σπάνια κατανάλωση φρέσκων, όπως τονίζουν ερευνητές από την Καλιφόρνια, αναλύοντας τις διατροφικές συνήθειες 42.000 Αμερικανών.

Η έρευνα χώρισε τους ανθρώπους σε τρεις ομάδες. Η μία κατανάλωνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η άλλη κονσερβοποιημένα φρούτα μέχρι και θαλασσινά και η τελευταία απέκλειε τα οπωροκηπευτικά. Το αποτέλεσμα έδειξε ποιοτική διατροφή, 49% σε κλίμακα από 0 έως 100 για όσους ενήλικες κατανάλωναν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά. Παράλληλα, έτειναν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών, περισσότερες θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά.

«Με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μπορεί κανείς να αφαιρέσει από τη καθημερινή του διατροφή, προϊόντα χαμηλής θρεπτικής αξίας. Όσοι καταναλώνουν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών και κάνουν μία πιο ποιοτική διατροφή», υπογράμμισε στο «Reuters Health» η καθηγήτρια Marjorie Freedman, του Πανεπιστημίου «San Jose State» στην Καλιφόρνια.

 

 

Στείλε μας μήνυμα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

Close
Υποστηρίξτε το Itimes
Ακολουθήστε μας στα Social Media και ενημερωθείτε πρώτοι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και το Κόσμο

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

test

Web Analytics