Read the news in 14 different languages


Home » ΥΓΕΙΑ » Η βιταμίνη C προστατεύει την καρδιά μας

Η βιταμίνη C προστατεύει την καρδιά μας

Μια νέα μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», διαπίστωσε ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών.

Σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 100.000 ενήλικες, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επέφερε μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 15% και την μείωση πρόωρου θανάτου κατά 20% . Επιπροσθέτως οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η μείωση αυτή συνδεόταν και με την αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C στο αίμα.

Όπως επισημαίνουν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ευεργετικά για την υγεία συνολικότερα και αυτή η μελέτη το αποδεικνύει, καθώς η αύξηση κατανάλωσης των συγκεκριμένων τροφών αυξάνει την πρόσληψη βιταμίνης C η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πρόωρου θανάτου.

Στείλε μας μήνυμα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 
Close
Υποστηρίξτε το Itimes
Ακολουθήστε μας στα Social Media και ενημερωθείτε πρώτοι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και το Κόσμο

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

test

Web Analytics