Μετά από ώρες αγωνίας κατά τις οποίες ήταν αγνοούμενος, τελικά ο 48χρονος Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, εκ των πλουσιότερων ανδρών της Κίνας, έγινε γνωστό ότι κρατείται από την αστυνομία χωρίς να είναι ωστόσο γνωστά τα αίτια.
Η εταιρία του Fosun, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους στην Κίνα, διέκοψε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ.
Πηγή προσκείμενη στην εταιρεία του δήλωσε στο BBC ότι θεωρεί πολύ πιθανό να έχουν ζητήσει οι κινεζικές αρχές από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ να συνεργαστεί σε κάποια έρευνα, επισημαίνοντας ότι δεν τελεί ο ίδιος υπό έρευνα.
Πάντως, ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ είχε συνδεθεί με δικαστική υπόθεση διαφθοράς τον Αύγουστο.
Η αυτοκρατορία του Γκούο Γκουανγκτσάνγκ εκτείνεται σε όλον τον κόσμο και τον περιοδικό Forbes αποτιμά την περιουσία του στα 7 δισ. δολάρια.
Ο όμιλος Fosun Group καλύπτει δραστηριότητες στα μέσα ενημέρωσης, την αγορά ακινήτων, τις ασφάλειες και το εμπόριο. Πρόσφατα πήρε τον έλεγχο της γαλλικής τουριστικής εταιρείας Club Med.