Αγαπάμε τα ζυμαρικά σχεδόν όσο και οι γείτονες Ιταλοί! Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια “παραδοσιακά” λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι. Δοκιμάστε την επόμενη φορά να φτιάξετε τα ζυμαρικά σας “σωστά” και θα τα απολαύσετε πολύ περισσότερο.
Λάθος 1: Βάζετε λάδι μέσα στο νερό
Αν έχετε αυτή τη συνήθεια, να ξέρετε ότι σας στερεί τη γεύση της σάλτσας σας Το λάδι κάνει τη σάλτσα να γλιστράει επάνω στα ζυμαρικά σας, αντί να κολλάει επάνω τους… απολαυστικά, ενώ σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση δεν εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν.
Λάθος 2: Αφήνετε τα ζυμαρικά να βράσουν κι εσείς κάνετε κάτι άλλο
Στην αρχή τα ζυμαρικά θέλουν συνεχώς ανακάτεμα ώστε να μη κολλήσουν. Μείνετε πάνω από την κατσαρόλα και ανακατεύετε τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά που τα βάζετε στο βραστό νερό και στη συνέχεια ανακατέψτε τα μερικές ακόμη φορές.
Λάθος 3: Βάζετε τη σάλτσα πάνω από τα βρασμένα ζυμαρικά
Το ιδανικό για να ενωθούν οι γεύσεις και να φτιάξετε το τέλειο πιάτο είναι να ολοκληρώσετε το βράσιμο των ζυμαρικών σας μέσα σε ένα φαρδύ και ρηχό σκεύος όπου θα υπάρχει και η σάλτσα.
Λάθος 4: Ξεπλένετε τα ζυμαρικά
Δεν υπάρχει λόγος ούτε να ξεπλένουμε ούτε να στραγγίζουμε μέχρι τελευταίας σταγόνας τα ζυμαρικά. Ιδανικά, μεταφέρουμε με μια ειδική κουτάλα τα ζυμαρικά μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα και η μικρή ποσότητα νερού που θα μεταφερθεί είναι αυτή που θα κάνει τη σάλτσα να χυλώσει τέλεια!