«Βολές» εναντίον της Ρωσίας για τον βομβαρδισμό της πόλης Ιντλίμπ, στη Συρία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. «Δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι ιμπεριαλιστικοί στόχοι της Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας», ξεκαθάρισε ο Αχ. Νταβούτογλου.
Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Τουρκία στηρίζουν διαφορετικά «στρατόπεδα» στον εμφύλιο της Συρίας. Η Μόσχα το κοσμικό, φιλοσιιτικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, που συμμαχεί με το Ιράν. Αντίθετα, η Άγκυρα υποστηρίζει τη σουνιτική αντιπολίτευση, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο παραμονής του Σύρου προέδρου στην εξουσία.
Παράλληλα, οι Ρώσοι κατηγορούν τους Τούρκους για πολλαπλή ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους στη μάχη εναντίον του Άσαντ και των Κούρδων, ενώ οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η Μόσχα πλήττει την μετριοπαθή ισλαμική αντιπολίτευση, αντί για τους τζιχαντιστές.